Saaremaa VK alustas poolfinaale kaotusega Pärnu VK-le

Laupäeval peeti Pärnus Eesti võrkpallimeistrivõistluste poolfinaalseeria avakohtumine Pärnu Võrkpalliklubi ja tiitlikaitsja Saaremaa Võrkpalliklubi vahel. 3 : 1 (25 : 21, 22 : 25, 25 : 22, 25 : 20) paremuse pani maksma kodumeeskond, asudes kolme võiduni peetavat seeriat juhtima, vahendab Volley.

Avageimis saavutas Pärnu suuresti tänu temporündaja Toms Švansi serviässadele 8 : 0 edumaa ja võitis esimese geimi 25 : 21. Seejuures vigastas juba avageimis taas hüppeliigest üks pärnakate põhimehi, nurgaründaja Illia Kovalov, kes rohkem väljakule ei tulnudki. Edasi jätkus üles-alla mäng mõlemalt poolelt, teine vaatus kuulus Saaremaale ja kolmas taas Pärnule.

Saaremaa püüdis mängu muutust tuua vahetustega, alates kolmandast geimist tuli diagonaalründaja Siim Põlluääre asemel platsile Samuel Boehm. Lühemaid vahetusi toimus veel, ent otsustavat pööret siiski ei sündinud. Neljandas geimis oli Saaremaa geimidega 1 : 2 kaotusseisus ehk selg vastu seina. Tiitlikaitsja jäi 7 : 12 kaotusseisu, ent suutis sealt välja rabeleda, jõudes punkti kaugusele 14 : 15. Enamaks siiski jõudu polnud ning Pärnu võitis neljanda geimi 25 : 20 ja kogu kohtumise 3 : 1.

Saaremaa meeskonna edukaim oli 13 punktiga (+5) Eddie Rivera, Samuel Boehm lisas 11 (+5) ja Rauno Tamme 10 (-1) punkti.

Kolme võiduni peetava seeria teine mäng toimub 21. märtsil ja kolmas 24. märtsil Kuressaares. Vajadusel peetav neljas kohtumine toimub 28. märtsil Pärnus ja viies 30. märtsil Kuressaares.

Teises poolfinaalpaaris juhib Bigbank Tartu mängudega 1 : 0 Rakvere Võrkpalliklubi vastu.

Print Friendly, PDF & Email