Varese sadamast leiti kahe inimese skeletid (15)

Varese sadama süvendamistööde käigus leiti kahe inimese skeletid, mis esialgsetel andmetel kuuluvad naisele ning 10-12-aastasele lapsele.

Varese sadama omanik Harry Raudvere kinnitusel suutsid leidjad kohapeal tuvastada, et tegemist oli ühe naise ning umbes 10-12-aastase lapse luudega, kelle terviklikud skeletid tulid välja sadama süvendamistöö käigus. “Need ei olnud sinna juhuslikult sattunud,” sõnas Raudvere. “Nad ei saanud merest ka tulla, kuna meri on sellest kohast liiga kaugel. Tundub, et inimesed aeti sinna 1950-60ndatel jäähoidla ehitustööde käigus – liivahunnikute ajamise käigus pandi sinna inimesed ka sisse. Skeletid olid terviklikud, leiti puusaluud, koljud ja kõik muud kondid.” 
Varese sadama omaniku märkis, et sündmuspaigale kutsuti politsei, kes leiud kokku korjas ning ekspertiisi toimetas. 

Politsei- ja Piirivalveameti pressiesindaja Marie Aava kinnitas, et politsei sai eile vastavasisulise väljakutse. Kohale läinud politseinikud fikseerisid leiud ning toimetasid need ekspertiisi, mille käigus selgitatakse välja täpsemad asjaolud.

Print Friendly, PDF & Email