REPLIIK: Mis meie liikluses toimub? (9)

Oleksin täna hommikul ühest roosast, umbes nelja-aastasest “jupatsist” üle sõitnud. Laps tuli aia varjust ja otse ülekäigurajale, pidurdasin kiiruselt umbes 25 km/h, aga auto seisma ei jäänud. Nii libe oli, et libisesin poolele ülekäigurajale. Aga ega laps seisma jäänud ja siis, paarkümmend meetrit järel, tuli emme ka.

Huvitav on see tänavate soolatamise järjekord – keset lagedat välja oli küll ülekäigurada soolatud, aga sellises halva nähtavusega kohas mitte. Oleks jälle saanud uudistesse pealkirja kohutavast õnnetusest ja saamatust autojuhist.

Mis toimub liikluses? Eelmisel nädalal nägin ühel päeval kaks korda, kuidas autojuhil oli sõidu ajal koer süles. Kõigepealt lükatakse laps vankriga tänavale ja alles siis hakatakse vaatama, kas auto tuleb. “Telefonipeadest” ei tasu üldse rääkida. Tehniliselt oleks kulukas panna ülekäiguraja postidesse telefonisegajad, aga võiks olla selline äpp, mis muudab telefoni ekraani mustaks, kui ülekäigurajale lähenetakse. Ehk siis korraks tõuseb pilk ja inimene vaatab, mis toimub?

Arvestades seda, kuidas jalakäijad käituvad, teevad autojuhid ikka head tööd, et neid laipu nii vähe on.

Janek Ojasaar, Kuressaare elanik

Print Friendly, PDF & Email