Antarktikasse sõidab kolm saarlasest kaptenit (8)

TULEVANE “ADMIRAL BELLINGSHAUSEN” saabus kapten Meelis Saarlaiu juhtimisel Nasvale 19. veebruaril.
MAANUS MASING

Suvel admiral Bellingshauseni jälgedes Antarktika poole suunduva Eesti ekspeditsiooni tuumik on selgunud. Nagu oli Bellingshausen, on ka kolm meremeest pärit Saaremaalt.

Kapten Indrek Kivi on sündinud 5. detsembril 1971 Kuressaares. Hariduse on ta saanud Tallinna mereakadeemias. Praegu on Kivi jäämurdja Botnica kapten.

Alates 2004. aastast on Indrek Kivi olnud kapten erinevatel kaubalaevadel, samuti Suurbritannia reisilaevadel, mis töötasid ujuvhotellidena Põhjamere tuuleparkide ehitusel. Polaaraladel on ta Botnicaga töötanud 2014. a Kara meres ja 2018. a Kanada Arktikas. Kaubalaevadega on ta külastanud kõiki mandreid, v.a Antarktika.

Jahtkapten Meelis Saarlaid on sündinud 7. juunil 1963 Kuressaares. Ta töötab aktsiaseltsis Saarte Liinid ning on sadamakapten Papissaare-Vikati ja Roomassaare jahisadamas ning nõustab ka teisi SL Marinase jahisadamaid.

Meremehena on Saarlaid olnud ametis 1986. aastast. Saare Kaluri kalalaevadel on ta seilanud Atlandi ookeanil ja Läänemerel. Aastatel 1992–2012 oli Saarlaid AS-i Nasva Jahtklubi juhataja. Pikim merereis on siiani olnud aastane sõit jahtlaeva Lennuk pardal vanemtüürimehena. Polaaraladele pole ta seni jõudnud.

Kapten Indrek Lepp on sündinud 27. mail 1972 Kuressaares. Ta töötab kaptenina Tallink Grupi reisilaevadel.

Laevajuhi hariduse sai Lepp Admiral Makarovi nimelises Peterburi riiklikus mereakadeemias. Olulisemad saavutused purjetamises: maailmameister (2006), Euroopa meister (2015), Soome, Läti ja Leedu meister, rohkem kui kümnekordne Eesti meister. 1992. aastal osales ta Tall Ship Race’il Columbus Race 500 roolimehena purjelaeval Mir, mis tuli esimeseks.

Ekspeditsiooni laevamehaanikud on Ahto Aaslav-Kaasik, Uku Aaslav-Kaasik ja Lembit Aaslav-Kaasik.

Print Friendly, PDF & Email