Üle 50-aastased töötajad saavad IT-alast koolitust (1)

Tehnoloogia kasutamise oskus on muutunud tööl aina olulisemaks, mis paneb neid, kes ei ole seni tehnoloogiaga kokku puutunud, tööturul keerulisemasse olukorda. Lihtsamaid protsesse tuleb arvutiga teha juba pea igal töökohal.

Eesti töötukassa oskuste arendamise ja karjääriteenuste osakonna juhataja asetäitja Karin Andre sõnul on koolitusel osalemine lihtsaim viis oma oskuste täiendamiseks. Seega pakub töötukassa tasuta koolitusi ka töötavatele inimestele.

“Kui olete vähemalt 50-aastane töötaja ja teie keskmine sissetulek kuus oli eelmisel aastal alla 1291 euro, saate töötukassa toel lihvida oma seniseid arvutialaseid või nutiseadme kasutamise oskusi või omandada uue arvutigraafika või projekteerimistarkvara tarkusi,” selgitas Andre.

Eelmisel aastal osales töötukassa kaudu IT-alastel koolitustel sadakond töötavat inimest üle Eesti, kes olid vanemad kui 50 aastat. Andre sõnul oli vanim koolitusel käinu 63-aastane. “Töötavaid inimesi, kes on vanuses 50 kuni pensioni­iga ja kelle palk jääb alla keskmise palga, on aga ligi 100 000,” tõdes ta.

Esimene samm on Andre sõnul see, et tuleb minna töötukassasse karjäärinõustaja juurde, kes aitab selgusele jõuda, millest tuleks koolituse valikul alustada, et õppimisest hiljem tööl kõige rohkem kasu oleks.

Oluline on ka ümbritsevate inimeste tugi. “Hirm midagi valesti teha või valet nuppu vajutada on vähese arvuti- ja tehnikakasutamise kogemustega inimestel tihti suur. Siin saavad nii lapsed kui ka kogenumad töökaaslased õppijale eeskujuks olla ja utsitada olema uudishimulikum ka ise oskusi omandama,” rääkis Andre.

Töötukassa teavituskampaania “Värskenda oma isiklikku tarkvara” julgustab inimesi tehnoloogiat kasutama ja kutsub neid uurima, kas ka nemad saaksid ja vajaksid mõnda IT-alast koolitust.

Print Friendly, PDF & Email