Noor ema plaanib avada Kuressaares oma sushikoha (47)

RULLI-RULLI-RULLI: Kuniks noor toitlustusettevõtja Grete Püvi oma sushikohale veel kindlaid ruume leidnud ja selleks lepingut sõlminud pole, valmistab ta sushit oma koduköögis. Omal moel on tal testklient, kahene poeg Tristan pidevalt kõrval.
MAANUS MASING

Praegu veel oma Kuressaare kodu köögis askeldav ja tellimusi täitev Grete Püvi on lühikese ajaga taganud endale nii korraliku kliendibaasi, et mõte liigub aktiivselt sushikoha avamise suunas.

Millal see täpsemalt juhtub, et G-Sushi juhatuse liige ja sushikokk oma mõtte teoks teeb, ta praegu siiski veel välja ei hõika. “Seda ei oska veel ennustada, millal koduköögist suurematele pindadele tahaks liikuda, aga mõtted selles osas liiguvad,” kinnitas Grete Püvi.

Sushi valmistamise vastu hakkas noor naine huvi tundma umbes neli aastat tagasi. Kuna ta on õppinud kokaks ja töötanud mõne aasta kokana, ei tundunud see tema jaoks kuigi keeruline.

Tegi asja lõpuks ametlikuks

“Mis seal on: riis ja lõhe rulli keerata ja valmis!” tähendas ta. “Aga ütleme nii, et need esimesed ise valmistatud sushirullid ei ole praegustega isegi võrreldavad.”

Samas tahtis Grete kohe sellest esimesest korrast alates muudkui uuesti ja uuesti proovida. Kuni 2016. aastal kinkisid sõbrad talle sünnipäevaks sushikoolituse, Grete sõnul Tallinna parimas sushirestoranis. “See oli küll rohkem selline baaskoolitus, toodi valmis riis ja toorained lauale ning siis rullisime seal paar rulli,” meenutas ta.

Kuid see ajendas teda ise edasi õppima. Ta vaatas usinalt näiteks Youtube´ist ja erinevatest blogidest õpetusi. “Ja siis juba hakkasin mõtlema, et kunagi võiks Kuressaarde teha oma sushikoha, kuid mõtteks see sel ajal jäi,” tunnistas ta.

Aasta edasi kerides sündis Grete perre pisipõnn. Kui oli aeg hakata uuesti töölemineku peale mõtlema, meenus talle taas see sushikoha avamise plaan. “Hakkasin aga uuesti katsetama, kuidas välja tuleb, ja jäin ise nii rahule,” kõneles ta. “Siis mõtlesingi, et proovin ära, kuidas rahvale peale läheb.” Noor sushikokk oli positiivselt üllatunud, kui palju positiivset tagasisidet ta sushidele tuli.

Seepeale mõtleski ta, et muudab asja ametlikuks, asutab ettevõtte ja teeb esialgu vaikselt kodus lapse kõrvalt tööd.

Kliendid annavad jõudu ja julgust

Praegu on kõige rohkem tellimusi nädalavahetustel, eriti just neljapäevast laupäevani. “Kuid ka nädala sees leidub mõni sushihuviline,” märkis Grete.

“Juba on välja kujunenud ka näod, keda näeb kuus mitu korda, kes ei pea enam menüüd vaatamagi ja teavad oma lemmikuid, mille üle on ainult hea meel!” tunnistas ta.

Grete enda kokkupandud menüüs on 14 erinevat sushirulli, mille hinnad on seinast seina. “See, kuidas kliendid mulle tagasisidet jätavad, annab jõudu edasi minna ja näitab, et olen leidnud enda jaoks midagi, mida mulle väga teha meeldib ja mis tuleb ka hästi välja.”

Print Friendly, PDF & Email