Lühidalt KULTUURIST

Lapimooride tekid kultuurikeskuses

Läinud reedel avas käsitööliste ühendus Lapimoorid Kuressaare kultuurikeskuses oma 15. näituse.

Kaie Allvee, Maret Suik, Leeni Uljas, Allely Õun, Vaike Kask, Jaanika Tiitson ja Kaie Kesküla toovad oma seekordse näituse märksõnadena välja elujõu ja mitmekesisuse. Töödes on palju punast värvi, mis eesti rahvatraditsioonis tähistab õnne, tervist ja armastust.

IDAMAINE: Näituse tarbeks ühistööna valminud tekk on pühendatud kuu aja eest alanud maasea aastale. Sel põhjusel domineerivad taieses kollased toonid, millele on lisatud pruuni ja rohelist.
MAANUS MASING


Folgiklubis Nagy Bögö

Esimese plaadi kontserdituuri käigus jõuab 16. märtsil kell 19 Kuressaare Linnateatrisse post-traditsioonilist muusikat mängiv ansambel Nagy Bögö.

Bändi omaloomingu tugipostid on pärimus ja traditsioonid, inspiratsiooniallikad loodus, kodu ja sõprus. Nagy Bögö liinid algavad meie enda juurte juurest ja jõuavad välja Ungarisse, Bulgaariasse, põnevasse sümbioosi tänapäevaga või hoopis kuhugi etteaimamatusse paika.

Nagy Bögö on: Karolin Übner – Eesti ja Ungari torupill, Katariina Tirmaste – flööt, viiul, Martin Vill – gaida, Eesti torupill, sopransaksofon, Jaan-Eerik Aardam – kitarr, Mart Nõmm – kontrabass, Kevin Lilleleht – löökriistad.


Anne Olopi maalid Ajamajas

Ajamaja aatriumis on väljas Anne Olopi uus näitus “Seinalt seinale”. Näitus koosneb kunstniku viimaste aastate maalidest ja neid saab vaadata märtsikuu lõpuni.

Print Friendly, PDF & Email