FC KURESSAARE: Naiskond teises liigas eesmärke ei sea

KASVÕI PEAGA: Kerli Kask võitleb vastasega palli pärast.
Foto: ALVER KIVI

Mitme põhimängija loobumise järel teises liigas jätkava naiskonna peatreener Roland Kütt mingile kindlale kohale mängimist eesmärgiks ei sea.

“Konkreetset tulemust pole sel aastal sihiks seadnud,” tõdeb Roland Kütt. “Pigem keskendume mängijate arendamisele ja kogemuste andmisele. Läbi selle võiks loomulikult ka hea tulemus tulla, kuid see ei ole primaarne.”

Hooajaeelsed treeningud ettevalmistusena esiliigaks kavandanud Roland Kütt tunnistab, et mängijate loobumine tuli talle ootamatult. “See on kindlasti tagasilöök nendele tüdrukutele, kes aasta aega mängisid selle nimel, et esiliigasse püsima jääda. Klubi otsus on natuke ebaõiglane, aga loodetavasti suudavad mängijad motiveeritult edasi mängida,” lausub ta.

Naiskonna liidritest loobub Kateriin Kuusk, kes tahab keskenduda oma noortele ja tegeleda uute projektidega. Mullu sajanda liigakohtumise kirja saanud Heddi Pruul tunneb, et ta ei jõua laste kõrvalt enam vajalikul tasemel panustada ja üksjagu on juba ka jalgpalli mängitud.

Nii toimub naiskonnas päris suur noorenduskuur, kuna liitub mitu 2003. ja 2004. aastal sündinud noort. “Leidsime, et neile on parem keskkond mängida madalamas liigas,” märgib Roland Kütt. “Kristina Teern, Liise Lindau, Marie Puust ja Kristi Orujärv tulevad U15 liigast ning neil jääb etapina U17 vahele. Kui tõsta nad kohe esiliigasse, kus tuleb hakata väiksema väljaku asemel mängima suurel ja suuremate väravatega, kiirema tempoga ja raskemate vastaste vastu, siis selline keskkond ei oleks nende arengule hea. Teises liigas on aga kohanemine uue tasemega kergem.”

Kokku on nimekirjas 19 mängijat, kellest Elis Armuand ja Liis Jaaku teevad kaasa osaliselt ning Marilis Remmel saab liituda sügisel pärast kergejõustiku hooaja lõppu. “Koosseisu kokkusaamisega loodetavasti probleeme ei tule ja kuna mänge on vähem, ei tule ka vaimne väsimine jalgpallist nii kiirelt,” räägib peatreener.

Roland Kütt lisab, et kuna naiskonnas toimub verevahetus, siis peab vaatama kaugemasse tulevikku ja mõtlema nende peale, kes alt tulevad, et neil mitte kohe motivatsiooni maha võtta. “Peame panustama sellele, et mänguisu säiliks,” põhjendab ta arenguid.

“Uutele noortele mängijatele naiskonna trennis meeldib, sest tase on kõrgem ja seepärast on neil huvitavam, kuid ka raskem. Kui neil endil on tahtmine, siis võimalused arenguks on klubis olemas.”

Teine liiga: FC Kuressaare, Paide Linnanaiskond, JK Narva Trans, Kohtla-Järve JK Järve, Põhja-Tallinna JK Volta, Põlva FC Lootos II, Pärnu JK Vaprus.

 

Print Friendly, PDF & Email