Üldarvestuse liidrina jätkav Ott Tänak Mehhikos teine (2)

TEEL POODIUMILE: Ott Tänak Mehhiko tolmusel rajal.
2x Timo Anis

Nädalavahetusel sõidetud Mehhiko MM-ralli võitis kuuekordne maailmameister Sébastien Ogier, kes tõusis üldarvestuses teiseks. Liidriks jäänud Ott Tänak kaotas teisena 30,2 sekundiga.

Viimast võistluspäeva alustas Tänak kolmandalt kohalt, kui kaotust Elfyn Evansile oli 2,2 sekundit. Saarlane läks ainsana rajale kõva seguga rehvidega, et punktikatsel head tulemust näidata. Juba avakatsel möödus Tänak Evansist, kuid punktikatsel leppis ta rehvi purunemise tõttu kuuenda kohaga.

“Kokkuvõttes oli tegu päris hea nädalavahetusega,” nentis Ott Tänak. “See ralli oli väga nõudlik nii autole, rehvidele kui ka meile endile. Usun, et me tulime nendes oludes kõigega hästi toime ja ma olen õnnelik, et me suutsime kogu ralli jooksul vältida vigu ja suuremaid probleeme. See näitab, et kogu tiim teeb oma tööd hästi ning meie hea koostöö väljendub ka tulemustes.”

Teepuhastaja ametis

Reedel esimesena startinud ja teistele teed puhastanud Ott Tänak lõpetas päeva neljandal kohal, liider Sébastien Ogier´le jäi ta alla 37,1 sekundiga.

“Ma arvan, et meil oli päris hea päev,” ütles Ott Tänak. “Ma tegin kõik, mis ma suutsin, ning ilmselt polekski midagi rohkemat enam teha saanud. Kogu päeva vältel olin üpriski enesekindel ja tundsin ennast autos hästi, mis võimaldas meil kõvasti pingutada ja sõitu nautida.”

Toyota Yaris WRC-ga kihutava Ott Tänaku sõnul oli pärastlõunal paar momenti, mis tähendab, et sõideti suhteliselt piiri peal. “Laupäevane stardipositsioon oleks võinud olla muidugi vähemalt kaks kohta parem, kuna stardinimekiri läks lukku enne tänaseid publikukatseid. Positiivne on see, et homsed olud on palju võrdsemad kõigiga, kellega tuleb meil võistlema hakata,” leidis rallipiloot.

Laupäeva lõpetasid Ott Tänak ja Martin Järveoja kolmandal kohal, kaotades 18 kiiruskatse järel Sébastien Ogier´le 29,2 ja teisel kohal olnud Elfyn Evansile 2,2 sekundit.

Puhas sõit

“Meil oli täna taas kord hea päev,” märkis Ott Tänak. “Hommikul oli katsetel palju lahtist kruusa, kuid vaatamata sellele suutsime teha puhta sõidu. Pärastlõunal olid tingimused palju paremad, mis võimaldas meil ka omajagu aega tagasi võita. Olud muutusid pidevalt ja pidamine oli ka ettearvamatu, seega midagi lihtsat ei olnud.”

Tänak lisas laupäeval, et homne päev tuleb päris huvitav. “Vahe Elfyniga on minimaalne ning meil on, mille nimel võidelda. Kindlasti läheme ja anname endast jälle maksimumi ning üritame võimalikult palju punkte koju tuua,” lausus rallipiloot.


MM-võistluste kokkuvõttes:

1. Ott Tänak (Toyota) 65
2. Sébastien Ogier (Citroën) 61
3. Thierry Neuville (Hyundai) 55
4. Kris Meeke (Toyota) 35
5. Elfyn Evans (M-Sport) 28

Print Friendly, PDF & Email