Haigla hakkab telemeditsiini abil insuldiravi pakkuma (4)

Kuressaare haigla hakkab koostöös Ida-Tallinna keskhaiglaga peagi telemeditsiini võimaluste abil insuldiravi pakkuma.

“Haiglad on tegevuses kokku leppinud, ent millal täpselt alustada saame, ei oska öelda,” ütles Saarte Häälele Ida-Tallinna keskhaigla neuroloog Toomas Toomsoo. “Vajame ligipääsu Kuressaare haigla infosüsteemile ja on veel lahendamist vajavaid tehnilisi üksikasju.”

“See, millal saame pihta hakata, sõltub siiski rohkem Ida-Tallinna keskhaiglast,” märkis SA Kuressaare Haigla juhatuse liige, ravijuht Edward Laane. Tema sõnul on eelkokkulepe haiglate vahel sõlmitud, telemeditsiini kaamera on haiglal samuti juba olemas ning järgmine samm on luua turvaline kanal.

“Loodan, et saame telemeditsiini võimalusi kasutades patsiente ravima hakata märtsi viimasel nädalal või aprillist,” lausus Laane.

Print Friendly, PDF & Email