LAB pakub elamusi kõigile meeltele

Eile avas Kuressaare kuursaalis uksed elustiili-lounge LAB, kus kuursaali meeskond toimetab aasta ringi, katsetades ja pakkudes erinevaid sööke-jooke.

“Otsustasime, et Kuressaare kuursaalis võiks osa aknaid olla valged, tuba soe ja maja uks avatud aastaringselt,” ütles Pargi Kultuurikeskuse juht Toomas Leis Kadi raadiole. “Selleks renoveerisime kuursaali endise kohviku ruumid, kus viimastel aastatel on suviti toimetanud Saarte Sahver.”

Uue koha nimi LAB on Leisi sõnul inspireeritud sellest, et see koht pole tüüpiline lounge, baar, vinoteek, pood või kohvik, vaid kombinatsioon kõigist nendest.

“LAB on lühend väljendist Live & Be ehk siis “Ela ise ja lase teistel ka elada”, aga ka sõnast “laboratoorium”, sest katsetame pidevalt uusi asju” rääkis Leis. “Pakume Martini, Karini ja Toomase väljatöötatud kokteile, Aile kokkupandud joogikaarti koos pika ja esindusliku džinnide valikuga, erinevate Eesti saarte õllede ja muuga. Samuti Toomase valitud tapasid ja suupisteid ning sügistalvisel perioodil ka pikemat menüüd ja toekamat kõhutäidet.”

Poeriiulilt leiab aga endiselt üht-teist Saarte Sahvri valikust ja ka otse Hispaaniast, mis omanike poolt otse valitud ja mida mujalt Eestist ei leia. Muu hulgas pakutakse ka viimastel aastatel mujal maailmas üsna kiiresti populaarsust võitvat sinist veini ehk Vino Azul’i.

Ruumide sisekujunduse autor on Angela Rosenthal ja siin on läbivaks jooneks roheline, valge ja must.

“Mahutame mõnusasti paarkümmend inimest, kui aga pruudid sülle võtta, siis mahub ka veidi rohkem,” lausus Leis, lisades, et alati saab olemist laiendada ka restoranisaali ning kuursaalil ongi pikalt puudus olnud just hubasest ruumist väiksematele seltskondadele.

Kui LAB avas uksed naistepäevaks, siis suurem “avaralli” leiab aset koos tänase Mullifestivaliga, mis toimub just kuursaalis ja mille järelpidu koos DJ Critikaliga on kavas täna nii LAB-is kui ka Ku-kuu restoranis. Suvehooaja alguseni on LAB avatud neljapäeviti, reedeti ja laupäeviti, maikuust alates aga juba iga päev.

Print Friendly, PDF & Email