Eesti LGBT ühing: koolid lubavad sõnavabaduse piiramist (26)

Eesti LGBT ühing taunib nendega seotud kuulutuse mahavõtmist Orissaare gümnaasiumis, nimetades seda õpilaste sõnavabaduse piiramiseks.

Kolmapäeval võeti Orissaare gümnaasiumis lapsevanema nõudmisel maha plakat, mis tutvustas Saare LGBT+ Facebooki gruppi. Plakati oli õppealajuhataja loal teisipäeval stendile pannud OG õpilane ning see pidi sinna jääma üheks nädalaks. Plakat kutsus üles liituma grupiga, mille eesmärk on kogukond kokku tuua ning viia läbi ühiseid üritusi, vahendas BNS.

“Eesti LGBT Ühingu jaoks on murettekitav viimasel ajal Eesti haridusmaastikul leviv LGBT+ noorte sõna- ja väljendusvabaduse piiramise tendents ning seeläbi LGBT+ teemade stigmatiseerimine,” seisab ühingu eilses pöördumises.

 

Print Friendly, PDF & Email