VALIMISPÄEV: Kas sul on valitud? Täna toimuvad Riigikogu valimised

Täna valitakse Riigikogu XIV koosseis. Kõik 451 valimisjaoskonda üle Eesti on avatud kell 9.00 – 20.00.

Hääletada saab tänasel valimispäeval aga vaid oma elukohajärgses jaoskonnas. Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument, näiteks pass, ID-kaart või juhiluba. Valijakaarti ei ole vaja kaasa võtta. Eelhääletamisel ja e-hääletamisel antud häält valimispäeval muuta ei saa.

Terviseseisundi või mõne muu mõjuva põhjuse korral on võimalik ka kodus hääletada. Selleks tuleb esitada kirjalik taotlus oma elukohajärgsele jaoskonnakomisjonile või kutsuda hääletuskast koju telefoni teel hiljemalt täna kella 14-ks.

Riigikogu valimiste eelhääletamisel osales 39,3% valijatest, elektrooniliselt hääletas 247 232 inimest, jaoskonnas 99 163 inimest.

Print Friendly, PDF & Email