KG staadioni ehitus algab suvel (11)

Saaremaa vallavalitsus plaanib Kuressaare gümnaasiumi staadioni ehitushanke välja kuulutada märtsis ja tööd peaksid algama juba sel suvel.

Valla ehitusinsener Urmas Sepp (fotol) ütles, et projekt valmib lähipäevil ning ehitusloa saamisel kuulutatakse välja ka riigihange ja seda eeldatavalt märtsis. “Tegu on olemasoleva staadioni rekonstrueerimisega ja see jääb praegustesse mõõtmetesse,” sõnas ta.

Projekti kohaselt tuleb staadionile nelja rajaga 300-meetrine tartaankattega jooksuring, 74x 46 meetri suurune muruala, kaugus- ja kolmikhüppe sektor ning odaviske-, kettaheite- ja kuulitõukesektor. Lisaks ehitatakse staadioni juurde uus olmehoone riietus-, treenerite ja personaliruumidega ning koht inventari jaoks. Hoones saavad edaspidi riietuda ja pesta lähedal asuval kunstmuruplatsil mängivad jalgpallurid. Staadioni juurde rajatakse ka parkla.

KG 40-aastase staadioni rekonstrueerimise vajadus tekkis seoses kavandatava riigigümnaasiumi ehitamisega, mille tulemusena kaob praegune Kaitseliidu hoone kõrval paiknev kesklinna staadion.

Planeeringuga soovitakse koolihoonele praeguse staadioni poole saada esinduslikku vaadet ja paremat logistilist lahendust, sest ümbritsevad tänavad on kitsad ja normaalse liikluse korraldamine keeruline. Sellele probleemile juhtisid vallavalitsuse tähelepanu ka naabrusse jäävate tänavate elanikud.

Valla plaanidele vastu olnud spordirahvale andis vallavanem Madis Kallas lubaduse, et uus staadion KG juures valmib enne, kui kesklinna staadion kaob.

Print Friendly, PDF & Email