Kas valima lähete või olete oma valiku juba teinud? (34)

MIDA ARVATE?

Triinu Hein Kuressaarest:
Kavatsen minna küll, valimisjaoskonda. Valikut teha pole raske, annan hääle Reformierakonna kandidaadile. Olen alati Reformierakonna poolt hääletanud.

Aira Tark Kuressaarest:
Mina ei e-hääletanud ega käinud ka eelhääletamas. Lähen valimispäeval jaoskonda. Tean juba ammu, kelle poolt hääletan – EKRE. Sellepärast, et nemad on eesti rahva eest väljas. Anname neile võimaluse. Loodan, et nad saavad riigikogus suurema esindatuse kui seni. Muutustest ootan kõige rohkem seda, et eestlased tuleks välismaalt koju tagasi.

Jüri Rüütel Kuressaarest:
Mina käisin eelhääletamas. Jätan selle, kelle valisin ja ka erakonna, enda teada. Kui debatte jälgida, siis, kuigi erakonnad on erinevad, on nende jutus paljugi sellist, mis kattub. Mulle tundub aga, et need jutud on juba nii läbi leierdatud. Aina räägitakse, mida peaks tegema. Mõni asi on ära tehtud ka. 500 eurot tulumaksuvabaks – see läks tõesti inimestele korda. Mõningad toetused on samuti tõusnud. Mina ootan riigikogu uuelt koosseisult, et need asjad, mis alustatud, ka lõpule viiakse. Loodan ka, et Saaremaa asjad saavad suuremat kõlapinda.

Mihkel Mets Kuressaarest:
Mina lähen hääletama pühapäeval. Ootan, et pärast valimisi midagi muutuks. Praeguse riigikogu koosseisuga ma eriti rahul ei ole. Paljud on etteotsa liiga kauaks jäänud. Seda, et võimule saajad oma lubadused täidavad, ma siiski eriti ei usu. Suurem osa lubadusi on ju nii utoopilised – kust kogu see raha võetakse, mis kõigile lubatakse? Mina hääletan pigem erakonnast kui kandidaadist lähtuvalt. Ma võin ju kedagi siit Saaremaalt valida, aga riigikokku pääseb ehk ainult kaks esimest numbrit. Seepärast tasub valida erakonna põhiselt.

Külli Õunpuu Kuressaarest:
Lähen valima pühapäeval. Valik on mul mõttes enam-vähem tehtud. Mina ootan, et pensionid ja lastetoetused tõuseksid. Kas see teoks saab, selles ma nii kindel pole. Suurem osa lubadustest jäävad võimul olijail ju ikka täitmata. Hea, kui väike osagi täidetakse. Alguses tegin valiku ikka inimese järgi, kes kandideeris. Kui aga hääled lähevad nendele, kes nimekirjade eesotsas, siis on mõistlik ikka pigem partei järgi valida.

Küsinud Monika Metsmaa
Pildistanud Maanus Masing

Print Friendly, PDF & Email