JUHTKIRI: Vee ja leiva asemel restoranitoit

Neid, kes ise kinnimajas käinud, on vist üsna vähe, võrreldes nendega, kel seda kunagi ette tulnud pole. Pannakse ju arestikambrisse ikka need, kes mingi jamaga hakkama saanud – napsitamisega liialdanud, kellelgi nina lõhki löönud või muid sigadusi teinud.

On neid patustanuid, kes oma arestikambrikogemust häbenevad ning loodavad, et see iial avalikuks ei tule. Tehes näo, nagu ei teakski, mida see koht endast kujutab.

Teised aga kirjeldavad selles “asutuses” viibimist meelsasti ja võimalikult värvikalt kõigile, kes vähegi kuulata viitsivad. Et kus ta magas, mida sõi ja kui oli kambrikaaslane, siis missugune tegelane see oli ja kuidas käitus.

Eks need tänapäeva arestikambrid ole sootuks midagi muud kui aastakümnete tagused kinnimajad. Kamber on soe ja lobi enam kui korralik. Vee ja leiva peal ei hoita selles asutuses kedagi, vaid pakutakse lausa restoranitoitu. Paremad tingimused kui ehk mõnelgi “kliendil” kodus. Tõsijutt!

Print Friendly, PDF & Email