Saaremaa VK astus sammu tiitli suunas

TEEL VÕIDULE: Siim Põlluäär rünnakul.
Irina Mägi

Credit24 võrkpalliliiga veerandfinaalseerias neljapäeval Jēkabpils Lūšile kaotanud Saaremaa Võrkpalliklubil oli kodumängude eel selg vastu seina, kuid külalised alistati kahel korral ja mängudega 2 : 1 jõuti Tartus mängitavasse Final Four´i, kus kohtutakse reedel poolfinaalis RTU/Robežsardzega.

Laupäeval Kuressaare spordihoones mängitud kohtumises võitis Saaremaa geimid 25 : 20, 25 : 21, 25 : 19. Peatreener Urmas Tali ütles, et mängud on juba sellises faasis, kus eksimisruumi ei anta. Parimatena tõi Eddie Rivera 12 ja Rauno Tamme 10 punkti.

Vastase liidrid lukku

Pühapäeval mängiti samas kolmas ja otsustav veerandfinaalkohtumine, mille Saaremaa võitis 3 : 1. “Määravaks sai koduväljaku eelis,” tõdes Urmas Tali. “See põrgu, mis oli Jēkabpilsis, oli siin kaks päeva ning kui sa kodusaali nüansse tead ja oskad seda ära kasutada, on asjad korras.”

Tali hinnangul oli vastasel laupäeval n-ö hapu majas, aga pühapäeval oli selge, et läheb mänguks. “Laupäeval oli meile vormistamise küsimus ja suutsime suhteliselt energiavaeselt selle ära mängida, et pühapäevaks oleks meestel hea fiiling. Nad olidki ikka hoopis teine meeskond.”

Saaremaa võitis kaks esimest geimi 25 : 21 ja 25 : 23 ning juhtis kolmandas 24 : 23, kuid kaotas 24 : 26. Ehk pääs poolfinaali oli 1 punkti kaugusel. Urmas Tali hinnangul ei olnud asjad tegelikult 1 punkti kaugusel, vaid kusagil 16 punkti pealt kadus hea rütm ära ja jäädi pehmeks. “Vastasel õnnestus kõik ja punkt-punktis läksime lõpuni, hakkasime pisut unistama,” leidis ta.

Neljas geim võeti jälle kindlalt 25 : 19. Siim Põlluäär tõi parimana 17 ja Eddie Rivera lisas 14 punkti. “Plaan oli nende nurgad blokiga rohkem kinni panna, sest sealt nad ründavad teravalt,” selgitas peatreener. “Tähtis oli, kuidas me nende mängu ära lugesime. Rihards Pukitis ja Eriks Voronko toimetasid seal korralikult.”

Kvaliteeti juurde

Küsimusele, millises mänguvormis on meeskond enne reedel Tartus algavat Final Four´i, vastas Urmas Tali, et seis on vilets, sest pisivigastusi on palju. “Kvaliteedis on vaja juurde panna,” rõhutas saarlaste loots. “Kui palju pall bloki vahelt läbi tuli? See nõuab lihtsalt keskendumist ja kohavalikut, sest kui käed üleval pole, siis lüüakse ära. RTU-l on head nurgad ja kahte mängu nad füüsilise pealt hästi ei mängi, aga ühe kindlasti väga hästi. Aga hammustame nad ära ja siis finaalis tahaks Pärnut.”

Reedel Tartus mängitavates poolfinaalides kohtuvad siis Saaremaa VK ja RTU/Robežsardze ning Tartu BIGBANK ja Pärnu Võrkpalli­klubi.

Print Friendly, PDF & Email