Leisi päästekomando on Eesti parim (6)

EESTI PARIMAD: (vasakult) Silvar Mehik, Kalvi Humal, Martin Aulik, Margo Kallas, Elari Kovaljov, Margus Kuusk, Aadu Süld, Kalmer Jõgi.
MAANUS MASING

 

Täna siseministeeriumis toimuval tunnustusüritusel antakse 2018. aasta parima vabatahtliku päästekomando tiitel Leisi meestele.

“Nad on selle tunnustuse väärilised,” ütles Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe. “Sündmustel käimine ei ole see ainus näitaja, millega saab komando tegevusele hinnangu anda. On oluline, kuidas ühtse rindena oma asja aetakse ja kuidas ollakse aktiivsed ka ilma selleta, kui kusagil midagi põleb või juhtub.”

Leisi komando tegeleb tulekustutuse, veeveo, metsakustutuse ja liiklusavariide lahendamisega. Ennetustööna nõustatakse kodusid ning korraldatakse üritusi ja osaletakse üritustel, tuues esile päästevaldkonna ohutussõnumeid.

Kohalike koolilaste seas on populaarsust kogunud ka Leisi vabatahtlike korraldatav päästering. Leisi vabatahtliku päästekomando liikmed räägivad alati aktiivselt kaasa komandode kaasamise arendamises, osaledes veel erinevates pilootprojektides.

Näiteks on Leisi vabatahtlik päästekomando väljendanud soovi arendada suitsusukeldumise võimekust oma kogukonnas. Nad on oma tegevusega välja teeninud nii kohalike elanike kui ka ettevõtete usalduse ning on väärikaks partneriks päästeametile ja kohalikule omavalitsusele.

Margus Lindmäe sõnul on komandopealiku Peeter Rummi kõrval aktiivsemad mehed veel Argo Labo ja Silvar Mehik.

“Samas on iga mees oma suutlikkuse ja aja pühendanud erinevatele tegevustele, olgu see siis tehnikaga nokitsemine või päästeringi juhendamine,” märkis Lindmäe, lisades, et samas on kogu punt ühtne ning kui mõni suurem töö ette võetakse, tulevad kõik kohale ja asjad tehakse ära.

Lisaks kuulutas siseministeerium välja 2018. aasta parima vabatahtliku merepäästeühingu ja abipolitseinike rühma.

Print Friendly, PDF & Email