Jääpurjetajad võitsid Pärnus medaleid

22.–24. veebruaril toimusid Pärnu lähedal Reiu rannas Eesti meistrivõistlused jääpurjetamises. Medaleid jagati kõigis kolmes klassis: Ice-Optimist, DN (oli eraldi arvestus ka juunior-klassis) ja Monotüüp-XV. Saaremaa Merispordi Seltsist olid jääpurjetajad osalemas kõikides klassides.

Kodusaarel kevadisena tunduv ilm oli ülemere siiski talvine ja jää reedel sõitudeks vägagi sobiv. Kahjuks tõi laupäev välja udu ning lörtsi, mistõttu tuli hommikul sõidud edasi lükata, pealelõunat lasti aga kõik jääle kihutama. Pühapäeva hommik tõi merele jälle udu, mille tõttu jäid sõidud üldse tegemata ning meistritiitlid anti välja kahe eelneva päeva tulemuste põhjal.

Ice-Optimisti klassis sõitis end Eesti meistriks Georg Pao­mees, Saaremaa poistest oli jääl veel Henri Lember, kes lõpetas viiendana.

Klassi DN üldarvestuses tuli Eesti meistriks Mihkel Kosk (Pärnu Jahtklubi), Saaremaa sõitjatest oli Kevin Grass 9., Daniel Rüütel 11., Joosep Laus 12. ja Karl Ader 21.

DN-klassi juunior-klassi arvestuses sai Eesti meistri tiitli Melvin Aasav (Tallinna Jahtklubi), mõlemad järgmised medalid said kaela Saaremaa Merispordi Seltsi noored. Hõbeda pälvis Daniel Rüütel ja pronksi Joosep Laus, viies oli Karl Ader.

Klassis Monotüüp-XV (mis on kahemehe jääpurjekas) pälvisid meistritiitli Olev Oolup ja Andrus Padu Hiiumaa Dagost, järgmised medalid tulid aga jällegi Saaremaale. Hõbeda said Ott Kolk ja Juhan Kolk ning pronksi Indrek Aavik ja Siim Valgre. Ants Haavel (SMS) ja Andres Laul (Tallinna Kalev) olid viiendad.

SMS

Print Friendly, PDF & Email