Teater saab uue küttesüsteemi

Kuressaare Linnateater saab uue küttesüsteemi, mis peaks lahendama pikemat aega teatrisaali ja lava kummitanud külmaprobleemi.

Projekti kohaselt rajatakse olemasoleva soojussõlme asemele uus, paigaldatakse soojusvahetid radiaatorküttele, ventilatsioonile ja soojale tarbeveele, samuti vastavate süsteemide ringveepumbad, paisunõud ning vajalik sulg-, reguleerimis- ja ohutusarmatuur.

Teatrisaali ja lavale paigaldatakse kahetoruline radiaatorküttesüsteem. Lisaks radiaatorküttele on lavale projekteeritud kaks õhkkütteagregaati, mis kinnitatakse umbes 3 meetri kõrgusele käigutee silla külge.

Teatri loomingulise juhi Aarne Mägi sõnul peaks uus küttesüsteem tagama külmal ajal näitlejatele laval normaalse töötemperatuuri ja ühtlasi kaob talveperioodil pidev vajadus jagada publikule pleede.

Saaremaa vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisk ütles, et tööde eeldatav maksumus on üle 40 000 euro, kuid täpne hind selgub pärast hanke läbiviimist. “Töid on plaanis teostada juuli- või augustikuus ja seetõttu veel ülearu kiire sellega ei ole, ootame, kuni rahalised asjad enne kindlalt korda saavad. Nii valla enda eelarve on veel vastu võtmata kui ka teatril on riigiga leping veel sõlmimata,” selgitas ta.

 

Print Friendly, PDF & Email