Sündis ajaloo suurim meediamaja Saaremaal (FOTOD) (15)

SIIN SOOVISAADE: Kadi raadio muusikatoimetaja Pia Käesel edastab sünnipäevalastele palavad õnnesoovid ja paitab kuulajate kõrva just nende lugudega, mis neile meeldivad.
MAANUS MASING

Kadi raadio kolimisega Saarte Hääle toimetusega ühe katuse alla on Saaremaal tehtud väikestviisi ajalugu – sündinud on Saaremaa meediamaja.

Läinud aasta lõpul, oma 12. sünnipäevaks kolis esimese asukana Kuressaare südalinnas Kohtu tänav 1 kõrguvasse meediamajja sisse ajaleht Saarte Hääl. Eelmise nädala lõpul tuli lehe “suurem õde” Kadi raadio kogu kupatusega leherahvale järele – maja teisel korrusel tegutseb ajalehetoimetus ja kolmandalt korruselt läheb eetrisse Kadi raadio. Ühtekokku on lehe- ja raadiotoimetuse peale nüüd majas 30 inimest, neile lisaks mitmed kaastöötegijad.

“On sündinud ajaloo suurimaid meediamaju Saaremaal. Nii suurt hulka inimesi üheskoos, kes tegelevad erinevat liiki meediaga, ei ole varem maakonnas olnud,” ütles Saarte Hääle peatoimetaja ja raadio tegevdirektor Gunnar Siiner.

Sisuliselt võib öelda, et tegemist on meedia kompetentsikeskusega, kus vajalik oskusteave on olemas mitmel tasandil. Kui rääkida ärikliendist, siis praegu on tal võimalik ühest majast saada raadio- ja telereklaame, kujundusteenust, väli- ja internetireklaame, sotsiaalmeedia planeerimist, videotöid jmt. “Näiteks toodame juba praegu koostöös Kanal 2 “Reporteriga” uudisvideoid Saaremaal toimuvast,” märkis Siiner.

Ajaleht ilmub aga jätkuvalt viiel päeval nädalas, teisipäevast laupäevani, ning raadiosaated rõõmustavad Kadi kuulajaid seitse päeva nädalas.

Mis puutub raadio kolimisse ajalehetoimetusega ühte majja, siis Kadi jaoks on tegemist juba viienda stuudio asukohaga. Esimesed raadioruumid asusid praeguse keskkonnaameti majas esmalt ühes otsas ja seejärel ehitati samasse majja teisele pinnale uus stuudio.

Seejärel tegutseti veetornimaja 9. korrusel, misjärel saadi endale ruumid Pikal tänaval. Viimati tegutseti pinnal, mis aadressi järgi asub samuti Kohtu 1 ehk Holostovi kompleksis, kuid praegustest ruumidest üle hoovi.

Raadio kolimisega viidi seejuures läbi ka üsna palju tehnilisi uuendusi, eriti mis puudutab levi parendust, tunnistas Siiner. “Ennekõike Muhu-poolses leviala otsas, kus peaks nüüd olukord palju parem olema,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email