“Vilsandi” lõpuks remonditud (6)

Vilsandi liinilaev “Vilsandi” tuleb täna Nasvalt remondist ja viiakse Papissaarde. Reedesele ametlikule reisile on tahtjaid juba rohkem, kui laevale mahub.

Vilsandi saarevanema Neeme Ranna (fotol) sõnul oleks reedene reis vilsandlastele hea vabariigi aastapäeva kingitus. Samas sõltub kõik esmajoones mereoludest ja jääb kapteni otsustada, kas reis toimub ja kuhu paat randub. Rand lausus muiates, et Kuusnõmme lahes on sel aastal olnud juba neli jääminekut, aga nüüd näitab pikem ilmaprognoos siiski, et veed peaks lõpuks vabaks jääma ja kevad hakkab kätte jõudma.

“Vilsandi” korduvalt remonditud mootor läks järjekordselt rikki 4. jaanuaril. Kapten Harri Hiiuväina sõnul tekkisid probleemid jahutusega. “Koormused lähevad kogu aeg suuremaks, tööd on aina rohkem ja need mootorid ei ole selleks mõeldud,” ütles kapten.

Print Friendly, PDF & Email