Ülo Vooglaidilt raamat kodanikuks saamisest (1)

Esmaspäeval esitles sihtasutus Ülo Vooglaiu Mõttepärand Tallinnas Kirjanike Majas Vooglaiu uut raamatut “Elanikust kodanikuks. Käsiraamat isemõtlejale”.

Autor ise on öelnud, et tegu ei ole õpikuga, vaid teosega, kust leiab mõtlemis- ja aruteluainest, pidepunkte, lähtekohti igaühele, kes tahab olla kodanik selle sõna tegelikus mõttes, kes tahab hoida Eestit ja teha kõik, et elu Eestis oleks parem.

Käsiraamatu kaante vahele on koondatud Vooglaiu käsitlus inimesest ja ühiskonnast. Teisalt peegeldab see ka autorit ennast, tema maailmavaadet, leppimatust rumaluse ja harimatusega. Raamat algab inimesest ja inimese elust, seejärel leiavad käsitlust keskkond, ühiskond ja kultuur, siis suhtlemine, haridus, töö, juhtimine, tegevus- ja tunnetussüsteem jne.

Lugejale võib tulla üllatusena, et käitumist reguleerib eeskätt moraal ja sotsiaalne kontroll ning kirjutatud seadused reguleerivad ühiskonnas vaid umbes kümnendikku.

Vooglaid esitleb oma uut raamatut eeloleval esmaspäeval kell 17 ka Kuressaares maakonna keskraamatukogu lugemissaalis.

Print Friendly, PDF & Email