Mihkel Räim Kolumbia velotuuril teine

Kolumbia velotuuri 144-kilomeetrisel etapil, mille käigus sõitsid ratturid Medellinis kuus ringi, sai Israel Cycling Academy´t esindav Mihkel Räim teise koha.

Grupi ees finišeerinud Mihkel Räime edestas 2 sekundiga tuuri üldliidriks tõusnud Bob Jungels, kolmas oli Tour de France’il kaks etapivõitu saanud prantslane Julian Alaphilippe. “Olen rahul, aga hinge jääb kriipima see, et lasin Jungelsil eest minna,” ütles Mihkel Räim.

Ta lisas, et sõidu lõpp oli hullumeelne, kuna ühtegi sprinterit peale tema ees ei olnud ja mitte ükski meeskond asja kontrollida ei tahtnud. See tähendas aga seda, et väga palju võeti ette rünnakuid.
“Üks tiimikaaslane oli minuga, kellel palusin mõningaid rünnakuid kontrollida,” rääkis rattur. “Viimasel kilomeetril Jungels ründas ja kahjuks ei olnud keegi suuteline teda tagasi tooma, korraks mõtlesin ise minna, kuid loobusin sellest, sest asjaolud ei olnud soodsad. Nüüd tagantjärele mõtlen, et ehk oleks pidanud ikka riskima ja minema, aga see selleks. Finišis jõudu jagus ja vuhisesin üle joone teisena, peenikeste poistega oli üpris vahva finišit teha, sain korraliku vahe sisse. Teine koht pole paha. Eriti veel vaadates, kes olid mu ees ja taga.”

Team Illuminate Continental´i esindav teine saarlane Steven Kalf sai 155. koha, kaotades võitjale 12 sekundit.

Järgmisena oli kavas mägisem 176,8 km pikkune etapp, mille mäed võtsid Saaremaa jalgratturitelt jaksu ning nii Mihkel Räim kui ka Steven Kalf katkestasid. “Alati võiks paremini minna, aga arvestades seda, et see oli hooaja esimene võistlus ja tase oli väga kõrge ning mul oli ebaõnne, siis võib öelda, et tuur ei läinud halvasti, aga ei läinud ka hästi,” võttis esimest aastat profina sõitev Steven Kalf oma võistluse kokku.

Print Friendly, PDF & Email