Sotsidel vallavanema kohale mitu nime (12)

Sotsiaaldemokraatide ridades riigikokku pürgiva vallavanema Madis Kallase järglasena on välja käidud nii abivallavanem Marili Niitsi kui ka volikogu liikme Tambet Kikase ja sotside ühe kohaliku eestvedaja Jaanis Prii nime.

Kuigi Kallase võimaliku järglasena vallavanema ametis on välja pakutud mitut sotsiaaldemokraati, paistab praegune sotsiaalvaldkonna abivallavanem Marili Niits olevat neist kõige tõenäolisem. Sellele viitab ka Saaremaa vallavolikogu liikme Andres Tinno kiri, kus ta mainib Niitsi kui isikut, keda kuluaarides nimetatakse Madis Kallase järglaseks.

Marili Niits ise ütles, et Saaremaa vallavanem on Madis Kallas ja praegu on valimistulemusega otseselt seotud küsimuste kommenteerimine kindlasti ennatlik.

Vastates küsimusele, kui heas kirjas on Marili Niits võimaliku kandidaadina vallavanema kohale, ütles vallavanem Madis Kallas: “Niits on kindlasti heas kirjas, nii nagu Tambet Kikas on heas kirjas ja Jaanis Prii. Kandidaate on palju, kui see peaks nii minema.”

Sotsiaaldemokraatide üleriigilises nimekirjas 118. kohal olev Kallas lisas, et tal on tegelikult imelik ja üldsegi mitte meeldiv spekuleerida uue vallavanema küsimuses olukorras, kus rahvas pole talle riigikogu liikme mandaati veel andnud. “Vana spordimehena mult kogu aeg küsiti, et noh mis tulemust sa lähed tegema ja keda sa tahad võita. Eks ikka oleks 8000 tahtnud teha, aga ei tulnud,” meenutas Kallas. Ei meeldinud talle enda sõnul anda kommentaare sportlasena enne võistlust, ei meeldi seda teha ka praegu poliitikuna enne valimisi.

Saaremaa vallavolikogu fraktsiooni Sotsiaaldemokraatlik Erakond esimees Tambet Kikas ütles, et sotsiaaldemokraadid ei ole kokku leppinud, kes on vallavanema kandidaat juhul, kui Kallas peaks minema riigikokku. “Seda otsust ei ole tehtud ega isegi mitte väga sisuliselt arutatud,” kinnitas Kikas. Iseennast Tambet Kikas vallavanema kohal ei näe. “Mul on doktoritöö pooleli ja mu erialane töö pakub piisavalt palju väljakutseid ning on mulle huvitav,” lausus ta.

 

Print Friendly, PDF & Email