Lennu hilinemine jättis inimesed bussist maha (12)

Kuna kolmapäevahommikune lend Tallinnast Kuressaarde hilines kümme minutit, jäid reisijad napilt linnaliini bussist maha.

“Suur “tänu” bussijuhile, kes meid lennujaama ette maha jättis,” ütles Tallinnast lennukiga saabunud Toomas Kasemaa, kelle sõnul startis liinibuss kohe, kui esimesed inimesed lennujaama uksest välja astusid. Kuigi lennuk maandus ettenähtud ajast kümme minutit hiljem, oleks bussijuht pidanud Toomas Kasemaa sõnul lennureisijad siiski ära ootama. “Siis mine ja küsi! Kui lennuk jääb palju hiljaks, siis pole vaja oodata, aga selline käitumine on naeruväärne ja mina olin nördinud,” lausus ta.

Saaremaa vallavalitsuse transpordispetsialist Merike Sõrm ütles, et kehtestatud graafiku järgi peab buss lennujaamast väljuma kell 9.25, GPS-i väljavõte näitab, et buss lahkus 50 sekundit graafikus ettenähtud ajast hiljem.

Bussiettevõtte Atko dispetšer Sille Lepp-Maas ütles, et graafikust kinnipidamine on bussijuhile kohustuslik ja mingid kõikumised pole lubatud. “Sest järgmises peatuses ootab ju ka inimene,” põhjendas ta. “Rääkisin juhiga, aga tema ütles, et ei näinud lennujaamas kedagi. Ei usu, et bussijuht oleks inimesed meelega maha jätnud. Isegi kui nad trepile tulid, siis ta lahkudes neid ei näinud.”

 

Print Friendly, PDF & Email