JUHTKIRI: Kodu ja hooldekodu (3)

Iga inimene soovib, et tema eluõhtu oleks võimalikult murevaba. Et ümber oleksid hoolivad lähedased ning tervis püsiks korras.

Paraku alati see soov ei täitu. Kui eakal tervis alt veab, lähedasi aga pole või ei saa nad abi vajava sugulase eest hoolt kanda – kuidas siis igapäevaeluga toime tulla? Alati ju koduhooldusteenustest ei piisa. Veel kümmekond aastat tagasi oli suur osa hooldekodudest sellised kohad, kuhu kolimist peljati. Säärase paiga külastaminegi oli ängistav kogemus.

Kui hooldekodu on aga päris kodu moodi, mille töötajad nii hoolitsevad kui ka hoolivad – ehk polegi elu seal siis nii halb? Ehk võib see olla paremgi kui oma päris kodus. Pärsama hooldekodu elaniku Ainu sõnul on elu hooldekodus väärt lausa hinnet viis pluss.

Print Friendly, PDF & Email