Saaremaa mässu meenutatakse ajalookonverentsi ja näitusega (10)

Näitus “Mässu kaudu vabasse riiki” avatakse reedel, 15. veebruaril kell 15.30 kohe pärast samateemalise ajalookonverentsi lõppu Kuressaare Linnateatri sinises saalis.

Näituse kontseptsioon on valminud Eesti kunstiakadeemia ekspositsioonidisaini kursuse raames, kus tudengite juhendaja oli disainiõppejõud Haiko Kilkson.

Kuraator on SA Saaremaa Muuseum kuraator-koguhoidja Piret Hiie-Kivi ja teostaja firma STEAM Exhibitions OÜ, kellel on rahvusvahelised kogemused erinevatelt näitustelt. Tegemist on nüüdisaegse näitusekujundusega, mis erineb oluliselt Saaremaa muuseumi varasematest näitustest.

Paralleelselt sinise saali näitusega saab teatri valges saalis seevastu näha ka klassikalist väljapanekut, sest üles on riputatud ka muuseumi kogudest pärit mässuteemalised kunstitööd, mis on valminud nõukogude ajal. Näitus on edaspidi avatud üks tund enne etenduste ja kinoseansside algust ning kassa lahtiolekuaegadel. Näituse külastamine on tasuta ja see jääb üles 16. septembrini.

Piret Hiie-Kivi

 

Print Friendly, PDF & Email