Lühidalt KULTUURIST

Etlejate konkursilt kaks eripreemiat

Nädalavahetusel Tallinnas toimunud vabariiklikult etlejate konkursilt tõid Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilased koju kaks eripreemiat.

7.–9. klasside arvestuses pälvis preemia Cathrin Benita Poopuu ja 10.–12. klasside arvestuses Elo Nõmm. Mõlema õpilase juhendaja on Rita Ilves.


Jan Teevetile Paide kulka auhind

Mullu asutatud Paide teatri lavastaja Jan Teevet pälvis ühes teatri kollektiiviga Kultuurkapitali Paide ekspertgrupi preemia kultuurisündmuse kategoorias. Ekspertgrupp märkis ära lavastaja Jan Teeveti lõputöö “Richard3”, mis toodi välja Paide muusika- ja teatrimajas ja pälvis nii kriitikute kui ka publiku soosingu. Paide kutselise teatri rajamine tunnistati jaanuaris ka Järvamaa aasta teoks 2018.

Paide teatri sünd on Eesti kultuurimaastikul väga erandlik ja eriline sündmus. Paidest on saanud mitteametlikult Euroopa kõige väiksema elanike arvuga linn, millel on oma professionaalne teater.

Teater alustas tööd läinud aasta 1. augustil, seda juhib kuueliikmeline meeskond, kuhu kuuluvad teatrijuhi Harri Ausmaa ja lavastaja Jan Teeveti kõrval veel Kirill Havanski, Johannes Richard Sepping, Joosep Uus ja Ursel Tilk.


Orissaare kultuurimaja saab 60

Orissaare kultuurimaja on homme sünnipäevameeleolus, päeva ühendav moto on “Sõpradelt sõpradele”.

Kultuurimaja juhataja Anu Viljaste ütles Kadi raadio saates “Keskpäev”, et “vanake” elab remondi ootuses, milleks on lootust paari aasta pärast. Maja ise on piirkonnas väga oluline, kui vaadata kasvõi veebruarikuist ürituste kava.

Sünnipäeva puhul saab kultuurimajas vaadata selle ajalugu käsitlevat näitust ja kell 19 algab pidulik kontsert.


Eeva Mägi uus film ETV2-s

Täna kinos Artis esilinastuv Eeva Mägi dokfilm “Süda Sõrve sääres” jõuab juba laupäeval ka ETV2 ekraanile.

“Süda Sõrve sääres” on poeetiline lugu meestest, kelle hing on täis ilu, tuld ja elujõudu, aga ka ääretut üksindust. Need mehed elasid Sõrve sääres Põdra külas ja nende ainukene mängukaaslane oli ei keegi muu kui kaval viinakurat.

Film on laupäeval ETV2 eetris algusega kell 22.30.

Print Friendly, PDF & Email