Välkkabe tiitel Rein Kirstule

Välkkabe meistrivõistluste kahel viimasel turniiril osales ka põhiliselt lauamängude mitmevõistlust harrastav Väino Uljas. Kabespetsialiste tal edestada ei õnnestunud, kuid punktideta ta ka ei jäänud.

Esikohaduell Rein Kirstu (pildil) ja Ivar Truu vahel jätkus. Viienda turniiri võitis Ivar Truu 5,5 punktiga 8-st. Kirst jäi maha poole ja Jaan Truu terve punktiga. Sellega jõudis Ivar Truu Kirstule järele, mõlemal oli 41 arvestuspunkti 44-st. Kuid kuuenda turniiri võitis 6,5 punktiga kindlalt Rein Kirst, edestades Ivar Truud 1,5 ja Jaan Truud 2 punktiga. Seega võitis Rein Kirst oma 16. meistritiitli välk­kabes maksimumilähedase 43 arvestuspunktiga (kaks halvemat tulemust ei läinud arvesse). Ivar Truule jäigi 41, Jaan Truule 33 ja Villu Kallasele 28,5 arvestuspunkti.

Võrreldes eelmiste meistrivõistlustega aasta tagasi oli pinget kui palju. Tookord võitis Kirst neli esimest turniiri ega pidanud kahte viimast enam mängima tulemagi. Nüüd aga säilis pinge viimase vooru viimaste käikudeni.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email