JUHTKIRI: Otse ütleja

Mis siin ikka keerutada – parem oma arvamus otse ja häbenemata välja öelda! Sest teadagi on selle otseütleja seisukoht ainuõige. Vähemalt ta enda hinnangul. Mis sellest, et leidub neid – ja ehk üldse mitte vähe –, kes hoopis teisiti arvavad. See aga jätab otseütleja külmaks. Kui väljaöeldud arvamus kedagi solvab – väga hea, järelikult on täkkesse läinud!

On nn otseütlejaid, kes suudavad oma seisukoha kultuurse ja intelligentse inimese kombel teatavaks teha. Ilma sõimu, solvangute ja roppusteta. On ka neid inimesi, kes seda ei suuda, ei oska või ei taha. Sest vänged sõnad annaksid arvamusavaldusele justkui väge juurde.

Kui paljud sellised vänge sõnakasutusega arvajad võtavad sõna veebikommentaariumides enamasti anonüümselt, siis Saaremaa vallavolikogu liige Olev Ait teeb seda usinasti oma nime alt. Häbenemata kasutamast räigeid väljendeid ja sõimamast neid, keda pole eluski kohanud. Oma sõnul Eesti ja Saaremaa asja ajades. Solvates ja ropendades oma valijaid esindades. Keda polnudki nii vähe, koguni 69.

Print Friendly, PDF & Email