Jääpurjetamise juunioride EM-ilt Saaremaale pronks (1)

Georg Paomees medaliga.
Priit Paomees

7.–8. veebruaril Poolas Siemianowka järvel toimunud jääpurjetamise juunioride Euroopa meistrivõistlustel võitis Georg Paomees Ice-Optimisti klassis pronksmedali.

Saaremaa merispordi seltsi treener Viktor Umb ütles, et medal tiitlivõistlustelt on kordaminek. “Läksime ilma igasuguste eelarvamusteta,” rääkis ta. “See talv on olnud, nagu ta on olnud ning seepärast oleme saanud vähe trenni teha ja minimaalse harjutamise pealt on medal väga hea.”

Umbi sõnul polnud Georg Paomees kaugel ka varem toimunud maailmameistrivõistluste kuldmedalist. “Seal tuli paar näpukat sisse ja just sellest, et oleme vähe trenni teinud,” leidis treener.
Euroopa meistritiitel tuli samuti Eestisse ja selle võitis Pärnu jahtklubi jääpurjetaja Andrias Sepp. Saaremaa poistest sai Artur Ader seitsmenda koha ja Henri Lember oli 24. DN-klassis said Saaremaa jääpurjetajatest Daniel Rüütel 5., Joosep Laus 9. ja Karl Ader 34. koha.

Samas mõni päev varem toimunud maailmameistrivõistlustel said Ice-Optimistil Georg Paomees 4., Artur Ader 7. ja Henri Lember 14. koha ning DN-klassis Daniel Rüütel 5., Joosep Laus 13. ja Karl Ader 37. koha.

Viktor Umb ütles, et konkurents oli väga tihe, peale on kasvanud palju uusi tegijaid ning nendes keerulistes ilma- ja jääoludes tegid kõik poisid head sõitu.

Print Friendly, PDF & Email