Saaremaa Võrkpalliklubi tõusis liidriks

Credit24 võrkpalli meistriliigas võitis tiitlikaitsja Saaremaa Võrkpalliklubi neljapäeval kodus liigatabeli esimest Bigbank Tartut 3 : 1 ja tõusis kokkuvõttes ise liidrikohale.

“Tase oli ühtlane ja paljuski sai määravaks emotsionaalne pool,” rääkis peatreener Urmas Tali (pildil). “Kui kusagil eksisid ja polnud momenti, kust järgi tulla, siis oli minek. Olid paari punktiga ees ja siis juba paari punktiga taga.”

Saaremaa võitis Kuressaare spordihoones esimese geimi 26 : 24, kaotas teise 23 : 25 ning võitis kolmanda 25 : 22 ja neljanda 25 : 21, kusjuures viimases jäädi 6 punktiga kaotusseisu. “Meie serv oli niipalju kehv, et andsime neile võimaluse igalt poolt lüüa, niikaua kui Harry Palmar ja Mihkel Tanila keskelt paar korda kinni panid,” rääkis Tali.

Seejärel pöörati 12 : 2 spurdiga asjad enda kasuks. Suurt rolli mängisid Saaremaa edus vahetused, kui hästi sekkusid sidemängija Lukasz Makowski ja diagonaalründaja Samuel Boehm. “Sam tuli juba kolmandas geimis sisse ja tagus natuke kiiremad pallid ära,” selgitas peateener Tali.

Liigatabelis on Saaremaal nüüd 48, Tartul teisena 47 ja RTU/Robežsardzel kolmandana 43 punkti. Saaremaa jaoks oli tegu põhiturniiri viimase kohtumisega, Tartu klubi lõpetab põhiturniiri järgmisel nädalavahetusel, mängides TalTechi vastu ning seejärel saab selgeks ka põhiturniiri võitja.

Võimalikust finaalturniiri vastasest Urmas Tali rääkida veel ei soovinud. “Vaatame, kellega kõigepealt kokku läheme. Meil tuleb meeletult pikk paus vahele, peame siin praadima ennast ja vaatame mitmendaks me ise võime lõpuks kukkuda,” lausus peatreener.

Samas liigub meeskonna vormikõver õiges suunas, kuid Urmas Tali hinnangul ollakse tehniliselt servi vastuvõtuga hädas. “Meil on väga hea võimalus seda mängu laiali ajada, kui vastuvõtt on veidigi peal. Täna proovisime sirge jalaga asja lahendada, mida ei tohiks teha,” sõnas ta.

Print Friendly, PDF & Email