Pidulasse kerkiv wakepark küsib vallalt toetust (18)

Saarte Hääl kirjutas mõni kuu tagasi, et Pidula vana kalakasvanduse tiikidele on plaanis rajada wakepark ehk veepark. See läheb maksma üle 104 000 euro ning Saarte koostöökogult saadav toetus moodustab sellest ligi 63 000 eurot.

Saaremaa vallavalitsusele läkitatud kirjas nendib pargi rajaja OÜ Tulipunane esindaja Janet Väärtnõu nüüd, et nad soovivad vallalt toetust summas 15 710 eurot, katmaks umbes 35% omaosalusest.

Ettevõtmise projektijuht, sisuliselt kalakasvanduse kõrval elav Ardon Kaerma ütles läinud sügisel, et neil on plaanis rajada vanade kalakasvatustiikide peale veepark. Seal on kolm suurt kahehektarilist tiiki ning tööde esimeses etapis rajatakse esimesele tiigile profirada. “Tegemist on n-ö kaabelpargiga, kus tross sind veelauaga sõitmise ajal edasi tõmbaks. Seal on ka hüppekohad ja sõita saab igal aastaajal – pole üldse vahet, kas merel on tuult või mitte,” kõneles Kaerma.

Kaerma sõnul on neil projekteerimistingimused käes ning pargi tahaksid nad avada juba algavaks hooajaks. Jätkuprojektina sooviksid nad aga järgmisel või ülejärgmisel aastal taotleda raha ka algajate raja tarvis.

Print Friendly, PDF & Email