Pärli võimlejad said Taanis kiita (1)

ROOSINUPUD: Esireas vasakult Jete-Mia Arge, Linda Männik, Mia Lotta Püüa, Liisa Sall. Teises reas Elenor East, Gertrud Kirs, Lauren Lilly Valgma Fitzpatrick, Emma Saar, Eleanora Rahnik, Helena Mardi, Lenna Koovisk, Kristel Matt, Moona Nõmme, Sofia Sevostjanov.
Foto: ERAKOGU

Võimlemisklubi Pärl noored võimlejad osalesid Taanis võimlemisfestivalil, kus saarlased esitasid viis kava. Festivali näol oli tegemist Ollerupi võimlemisakadeemia vilistlaste juhendatavate rühmade esinemispäevaga, kus 5000 osalejat. 

Sama akadeemia kasvandik on ka Pärli treener Kadri Rõõm ja ka treener Mariliis Vipp. Rõõmu sõnul sai Roosinuppude rühma esinemine palju kiitust.

“Meie kavad erinesid taanlaste tavapärasest võimlemisest ja pälvisid palju positiivset tähelepanu koreograafiate, vahendikäsitluse ning painduvuse ja graatsilisuse poolest,” ütles ta. Taanlaste kavades on rohkem rõhku pandud akrobaatikale.

Omaette hitt olid saarlaste esinemiskostüümid. “Põhjamaa võimlemises nii naiselikke ja kaunistatud trikoosid ei kanta, vaid esinetakse pigem retuusides ja pluusides,” rääkis Rõõm, lisades, et Saaremaa võimlejate vanemad tegid juhendamise järgi lastele uued trikood lõigetest kuni kummideni välja. “Viimased kivikesed õmblesime ja liimisime enne esinemist viimasel ööl,” märkis treener.

Saarlased olid festivalil ka noorimad. Kui muidu on esinejate vanusepiiriks 12 aastat, siis saarlasi sattus sekka ka 10-aastaseid. Eestist osales festivalil veel Nõo tantsuklubi Triiniks.

Kokku nädalajagu kestnud reisi mahtus ka kohaliku kooli külastamist ja sealsete ajaveetmisvõimalustega tutvumist. Kadri Rõõmu sõnul avaldas nii mõnigi noor võimleja oma unistuse, et tahaks ka kunagi seal õppida.

Treeneri sõnul pole see sugugi võimatu ning juba praegu suheldi sidemete tugevdamise nimel kooli direktori, õppealajuhataja ning rahvusvaheliste õpilaste koordinaatoriga.

“Lapsed olid vaprad ning oma tegusa oleku ja avatud meelega meeldisid nad nii kooli personalile kui ka õpilastele. Saime kutse osaleda ka kooli 100. juubeli auks korraldataval võimlemisfestivalil juunis 2020,” rääkis treener Rõõm.

Omaette lugu oli see, kuidas lapsed reisiks raha kokku said. Nimelt nägid noored võimlejad ka ise vaeva ja tegid koos nooremate, Särasilmade rühmaga jõulude ajal mitmeid esinemisi, mille eest saadud tasu läks reisikassasse. Samuti kasutati Pärli jõulupeo piletitulust saadud raha. Reisi toetasid Saaremaa Kultuurkapital, Saarte koostöökogu, Saaremaa vallavalitsus, Merinvest, Kalle Koov, Saarte Sahver ning Saaremaa spaades puhanud Gotlandi saare pensionärid, kellele samuti esinemas käidi ja kes nii mõnelgi korral noorte saarlaste esinemisest pisarateni liigutatud olid.

Lastega olid Taanis kaasas treenerid Stiina Sevostjanova, Mariliis Vipp, Kadri Rõõm ning saatjana lapsevanem Eneli Matt. Noori võimlejaid aitavad treenida ka klassikatreener Aylin Quintosa Cala, Marjana Tõnisson ja Ellen Mardi.

 

Print Friendly, PDF & Email