Aivar Pohlakule riiklik spordipreemia

Vabariigi valitsus otsustas määrata aastapreemia Eesti Jalgpalli Liidu presidendile Aivar Pohlakule ajaloolise jalgpallivõistluse UEFA Superkarikas korraldamise eest Tallinnas.

Aastapreemia määramisel arvestatakse möödunud kalendriaasta tulemusi, edukat treeneritööd, tulemuslikkust sporditöö korraldamisel ning panust spordi propageerimisse, spordipedagoogikasse või sporditeadusse. Aastapreemia suurus on 9600 eurot ning iga-aastaselt määratakse neid kuus.

Tallinnas toimunud UEFA Superkarikas oli möödunud aasta üks olulisemaid spordiüritusi Eestimaa pinnal. Mänguga seoses tuli Eestisse ligi 10 000 väliskülalist, korralduses osales 2500 inimest, mängule ostsid pileti 74 riigi kodanikud, ajakirjanikke oli kohale tulnud 36 riigist ning otseülekanne, mida vaatas ligi 50 miljonit inimest, toodeti 28 kaameraga.

Kultuuri ja spordi elutöö- ja aastapreemiate üleandmine toimub Eesti Vabariigi 101. aastapäeval, 24. veebruaril Tallinnas Eesti Teaduste Akadeemia saalis.

Print Friendly, PDF & Email