Viimase miili projektile on laekunud juba 1600 sooviavaldust (1)

Kuigi Saaremaalt on esitanud Elektrilevile kiire interneti saamise avalduse 1600 taotlejat, siis siin tänavu ehitustöid veel ei tehta, samas loodetakse suvel alustada projekteerimisega.

“Meil ei ole plaanis sooviavalduste esitamise võimalust kinni keerata,” rääkis Elektrilevi OÜ kommunikatsioonispetsialist Peeter Liik. “See jääb avatuks terve kiire interneti võrgu ehitamise projekti ajaks. Teeme perioodiliselt sooviavaldustest kokkuvõtteid ja võtame neid arvesse järgmiste ehituspiirkondade planeerimisel. Järgmise sooviavalduste kokkuvõtte teeme tõenäoliselt kevade lõpus, et hakata planeerima 2020. aasta kiire interneti võrgu ehitust.”

Elektrilevi plaanib 2019. aasta märtsis alustada kiire interneti võrgu ehitamisega ning juba esimesel aastal on kavas valguskaabli tehnoloogial põhinevasse võrku ühendada üle 10 000 hoone ehk koos kortermajadega ligikaudu 15 000 kodu, kus praegu puudub kaasaegne internetiühendus.

Elektrilevi kiire interneti võrk jõuab plaanide kohaselt 2023. aasta lõpuks kokku ligi 200 000 koduni. 2019. aasta investeeringute sisse ei mahu Lääne-, Saare-, Hiiu- ja Põlvamaa, kuid eelduste kohaselt peaksid ehitustööd nendes piirkondades algama 2020. aastal.

Print Friendly, PDF & Email