Saarlased ja muhulased noppisid santimisfestivalilt auhindu

Läinud reedel anti Eesti Vabaõhumuuseumi Kolu kõrtsis üle Eesti folkloorinõukogu ja rahvakultuuri keskuse sanditamisfestivali “Hakkame santima!” kogumiskonkursi “Märka marti!” auhinnad.

Tunnustusi jagati neljas vanusegrupis: algklassid, põhikool, gümnaasium ja täiskasvanud. Saarlased said auhindu mitmes kategoorias.

Täiskasvanute fotokonkursil sai teise koha Kuressaare gümnaasiumi õpetaja Madli-Maria Naulainen. Maskifotode eriauhinna pälvis aga Merit Karise Kuressaare ametikoolist. Algklasside videote arvestuses said esikoha Muhu noortekeskuse filmiringi noored (juhendaja Arnek Grubnik). Täiskasvanute videote arvestuses pälvisid esikoha Mari Lepik, Oliver Parrest, Marek Tarkin, Margus Lepik ja Liisi Kilgas.

Mardikuu jooksul koguti Eesti elavast sandijooksmiskombestikust pilte, videoid ja jutte nii helis kui ka tekstis. Konkursile laekus 94 tööd. Võidutööd valis välja viieliikmeline žürii ja rahva lemmikud selgusid rahvahääletusel, kus osales 757 inimest.

Print Friendly, PDF & Email