JUHTKIRI: Soovid ja tegelikkus (1)

12. jaanuaril kirjutas Saarte Hääl: “Kuigi Valjala vald esitas Saaremaa vallaks ühinemisel oma eelarve projekti keskusesse kergliiklustee ehitamiseks, on Saaremaa vallavalitsus seisukohal, et seda ei näe ette ükski eelarve.”

Nädala eest avaldasime uudise Salme–Läätsa kergliiklustee kohta, mille ehitamine läheks valla hinnangul algselt arvestatust kallimaks. Seega ei ole selleks raha. Mis sellest, et omavalitsuste ühinemise lepingus oli tee ehitamine kirjas.

Tänases lehes on taas teemaks kergliiklustee ehitamine. Õigemini mitte-ehitamine, sest selgub, et Kaali ja Kõljala rahvas kergliiklusteed ei saa. Algselt ühinemislepingus olnud objekt on Pihtla teenuskeskuse juhataja sõnul sealt kadunud.

Kohalikel inimestel, kes pikisilmi oma kergliiklusteid ootavad, on õigus olla pettunud: tõmbekeskusest kaugemal elavate vallakodanike soovid justkui polekski olulised.

Print Friendly, PDF & Email