Toll puistas Saaremaa puskariajajaid (13)

Tolliamet ja politsei puistasid üleeile Saaremaal nelja inimese elamist, kust avastati kokku viis puskariaparaati ja 85 liitrit alkoholi.

Maksu- ja tolliameti (EMTA) pressiesindaja Kaia-Liisa Tabri ütles Saarte Häälele, et EMTA ja politsei korraldasid läbiotsimisi Saaremaal kuue erineva väärteomenetluse raames laekunud salaalkoholi müügi info kontrollimiseks.

“Maksu- ja tolliameti töötajad tegelevad igapäevaselt salaalkoholi ja selle käitlejate avastamisega ning turult kõrvaldamisega. Salaalkoholi ja -sigarettide leviku tõkestamine on ameti üks prioriteetidest,” sõnas Tabri.

Eelmisel aastal Saaremaal selliseid rikkumisi ei avastatud.

Alkoholiseaduse järgi on Eestis puskari valmistamine või villimine ka enda tarbeks keelatud. Samuti on keelatud puskari käitlemine, hoidmine, ladustamine või edasitoimetamine.

Maaeluministeeriumi põllumajanduspoliitika osakonna põllumajandus- ja toidusektori arengu büroo juhataja Janeli Tikk on selgitanud, et kui kodustel tingimustel valmistatud kääritatud jooki, mille koostisest puudub igasugune aimdus, hakatakse destilleerima ega järgita täpseid juhiseid või kasutatakse käepäraseid ebatäpseid seadmeid, on ka lõpptulemus juhuslik.

“Saadud destillaat võib olla nii kõrge metanoolisisaldusega vedelik kui ka kõrge etanoolisisaldusega vedelik või nende ühendite segu,” sõnas Tikk. Metanooli joomine võib aga lõppeda surmaga.

 

Print Friendly, PDF & Email