Sõrve tuletorni ronis 21 000 inimest (1)

2018. aasta juunis külastajatele avatud Sõrve tuletorni ronis esimesel avatud hooajal 21 000 inimest.

“See ületas kõik meie ootused, sest me ei uskunud, et niipalju inimesi tuletorni vastu huvi tunneb ja üles ronib,” ütles MTÜ Sõrve Tuletorn esindaja Andro Roosileht. “Meil ei ole statistikat, kust need inimesed tulid, sest piinlik on ju neilt küsida, seega saame seda teha ainult hinnanguliselt. Selle põhjal olid nad valdavalt Eestist ja palju oli Saaremaa oma inimesi.”

Roosileht ei osanud öelda, kas 21 000 külastajat esimesel aastal on maksimaalne, optimaalne või liiga palju, kuid samas eeldab ta oma sõnul, et tänavu tuleb see arv siiski väiksem. “Sest paljud eestlased ja saarlased on tornis juba ära käinud,” põhjendas Roosileht oma arvamust.

“Aga isegi kui see väheneks ka veerandi võrra, oleks me ikkagi rahul. Töötajal on ka hea meel, kui klient tuleb ja tahab torni ronida, sest niisama istuda on igav. Aga üldiselt oli külastajate hulk meie jaoks optimaalne, sest saime ju hakkama.”

Andro Roosilehe sõnul oli külastajate tagasiside ülipositiivne. “Mõned üksikud märkused selle hulga kohta olid, aga et keegi millegi üle viriseb, on täitsa tavaline,” leidis ta.

Tuletorni omaniku veeteede ameti ja MTÜ Sõrve Tuletorn vahelise lepingu järgi maksab MTÜ aastas omanikule 10 protsenti tuletorni tutvustamise ja külastamise piletimüügikäibest, kuid mitte vähem kui 950 eurot.

Eestis on kokku 41 töötavat tuletorni, millest osa on arhitektuurimälestised ja enamik ka tuletornihuviliste matkajate lemmiksihtkohad. Sõrve tuletorn on praegu lahti ainult laupäeval, igapäevaselt avatakse see taas mai alguses.

Print Friendly, PDF & Email