Saarlane oli võidukas noore kunstniku konkursil

KONKURSI LAUREAAT Saara Väli.
MAARJA KÕUTS

Ilon Wiklandi 89. sünnipäeval kuulutati Haapsalus eile välja Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia konkursi võitjad. Ilon Wiklandi litograafia ja preemia väärtusega 500 eurot pälvisid 14-aastane Annleen Leesma Märjamaalt ja 16-aastane Saara Väli Orissaarest.

Žürii sõnul on Saara Väli väga professionaalsete oskustega joonistaja. Ta on suurepäraselt tabanud muinasjutu “Kuningapoeg ja hall hunt” ideed. Väga hästi on kujutatud karakterid, näiteks mehed vaidlemas. Samuti on tähelepanuväärne noore kunstniku hea stiilitaju ja oskus kujutada loomulikku valgust. Koloriit ja kompositsioon on kenasti paigas. Saara Väli juhendaja on Katrin Vaher.

Seekord osales konkursil 35 noort, kelle töödega saab tutvuda Iloni Imedemaal 31. märtsini.

Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia konkurss on loodud eesmärgiga julgustada noori kunstnikke nende loometee alguses. Osalejatel tuli esitada üks töö vabalt valitud teemal ja kaks illustratsiooni seto muinasjutule “Kuningapoeg ja hall hunt”. Konkursi iga-aastane preemiafond on 1000 eurot, lisaks Ilon Wiklandi litograafia, mille jagamise otsustab žürii.

Print Friendly, PDF & Email