Orissaare teenuskeskuse juht lahkub ametist (5)

TAAVI KAND: Tekib hästi palju seda olukorda, et ma saan aru küll, et inimesel on mure, aga ma ei saa seal suurt midagi teha.
MAANUS MASING

Orissaare teenuskeskuse juhataja Taavi Kand lahkub Saaremaa vallavalitsusest, et asuda 1. märtsist tööle põllumajandusameti Lääne regiooni juhatajana.

“Olen jõudnud äratundmisele, et see töö, mida Orissaare teenuskeskuse juhina teha saan, ei paku mulle piisavat väljakutset ja rakendust. Ja olen kindlal arvamusel, et sellisel juhul on ainuõige, et seda tööd teeb edasi keegi teine,” ütles 28. veebruaril vallavalitsuse palgalt lahkuv Taavi Kand pressiteate vahendusel.

Kand märkis, et teenuskeskuste juhtidele jäetud kommunaal- või haldusfunktsioon ei ole see, kus ta ennast kasulikuna tunneks. Praeguses vallavalitsuses tekitab õiguste, kohustuste, ressursside ja pädevuse jaotus küsimärke. Vajab mõtlemist, kuidas ikkagi peaksid jagunema ülesanded osakondade ja teenuskeskuste vahel, et Saaremaa suur territoorium ja rahvahulk saaks mõistlikult juhitud.

Olukorras, kus eelarve on valdkondlik ja mitte piirkondlik, käib ka igapäevane väikeste otsuste langetamine ja asjade kordajamine Kuressaares asuva osakonna kaudu. “Tekib hästi palju seda olukorda, et ma saan aru küll, et inimesel on mure, aga ma ei saa seal suurt midagi teha,” ütles Taavi Kand. Teenuskeskuse juhile võib selline passiivse juhi roll tema sõnul kohati isegi mugav olla, sest ilma otsustamiseta pole ka vastutust, aga inimestele on see tüütu ja aeganõudev.

Põllumajandusameti peadirektor Egon Palts ütles, et konkursil põllumajandus­ameti Lääne regiooni juhatajaks valitud Taavi Kandi töökoht hakkab olema põllumajandusameti Saare keskuse ruumides. Lääne regiooni tööpiirkonna moodustavad Pärnu, Lääne, Saare ja Hiiu maakond. “Kuna Kand elab Saaremaal, siis anname talle võimaluse juhtida siit,” lausus Palts. Seni põllumajandusameti Saare keskust juhtinud Anne Välile pakutakse uut tööd, mille osas ta peab otsuse langetama lähiajal.

Viis aastat maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhatajana töötanud Taavi Kand ütles, et laias laastus on põllumajandusameti töö talle tuttav ja usutavasti ei lähe sisselamine raskelt. “Kõige tähtsam asja juures oli võimalus jääda tööle Saaremaale,” lausus Orissaare külje all elav Taavi Kand, kellel kodus vajab igapäevast hoolt ligemale 20 lihaveist.

Abivallavanem Jüri Linde ütles, et Orissaare teenuskeskuse juhataja kohale korraldatakse konkurss.

Print Friendly, PDF & Email