Valjala rahvas ootab riigilt kõnniteed (6)

Saaremaa vald ärgitab maanteeametit rajama Valjala keskusesse kõnnitee, et säästa koolilapsi võimalikest liiklusõnnetustest.

Seoses Valjala aleviku tänavavalgustuse rekonstrueerimisega oleks Saaremaa valla hinnangul igati loogiline, kui maanteeamet ehitaks samaaegselt riigimaantee Valjala rahvamaja ja teenuskeskuse vahelisele lõigule kõnnitee. Kitsal maanteel liiguvad sageli koolilapsed, sest koolil puudub oma aula ja kooli üritusteks tullakse rahvamajja. Samuti asuvad rahvamajas noortekeskuse ruumid.

Paljudele üritustele on kutsutud esinema ka lasteaia lapsi, kes samuti peavad sel juhul liikuma sõiduteel. Liiklustihedus on siin aga üpris suur – 2017. aasta liiklusloenduse andmete järgi 646 autot ööpäevas, neist valdav osa tööpäeva raames.

Valjala põhikooli direktor Aive Mõistlik ütles, et tema jaoks on kõnnitee puudumine väga valus teema. “Minu oma tütar on jäänud Valjala alevikus auto alla ja seal oli veel ka teine tüdruk,” rääkis Mõistlik, kelle sõnul pole lastel ja jalakäijatel ruumi autode eest kusagile taanduda.

Esialgse ajakava kohaselt toimub tänavavalgustuse remondi hangete läbiviimine ja projekteerimine sel aastal ja töö saab tehtud 2020. aastal. Saaremaa vald loodab, et ka maanteeamet leiab oma 2020. aasta eelarvest raha kõnnitee ehitamiseks.

Print Friendly, PDF & Email