Vähipäeval süttisid lootuse küünlad (GALERII) (3)

MAANUS MASING

Saaremaa vähiühing, naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased süütasid eile õhtul Kuressaare keskväljakul küünlad kõigile, keda vähihaigus on puudutanud.

Maailma vähipäeva puhul võttis sõna Saaremaa vähiühingu patroon, Saaremaa vallavolikogu esimees Tiiu Aro. Kõlas Arvo Pärdi teos “Spiegel im Spiegel” (e k “Peegel peeglis”).

MTÜ Eesti Vähiliit teavituskampaania “Terve Eestiga vähi vastu” raames toimunud ja Saaremaa vähiühingu korraldatud ettevõtmise eesmärk oli tõsta inimeste teadlikkust, et vähki saab ennetada või varakult avastada, mis aitaks oluliselt vähendada vähisurmade arvu.

Vähivastasele võitlusele pühendatud päeval kutsub rahvusvaheline vähivastane liit UICC inimesi mõtlema, mida me ühiskonnas saame või mida igaüks isiklikult saab ära teha võitluses vähiga. Eesti vähiliit juhib maailma vähipäeval ühiskonna tähelepanu sellele, et Eesti riik vajab terviklikku ja süsteemset haiguste ennetamise programmi, mille keskmeks on inimene.

Eestis on vähk surmapõhjusena vereringeelundite haiguste järel teisel kohal. 2016. a haigestus vähktõppe 8788 inimest Eestis ja registreeriti ca 3908 vähisurma juhtu. Fotol esiplaanil sätib küünlaid Jakob Naagel.

Print Friendly, PDF & Email