Saaremaa Võrkpalliklubi võttis kohustuslikud võidud (1)

Credit24 võrkpalliliigas võttis teisel kohal olev Saaremaa Võrkpalliklubi kodus kaks võitu ja on enne põhiturniiri viimast mängu BIGBANK Tartuga turniiritabelis teisel kohal.

“Need nädalavahetuse mängud olid kindlasti ühtepidi ettevalmistus mänguks Tartuga,” lausus peatreener Urmas Tali. “Neljapäevaga saavad põhiturniiri mängud läbi ja 21. veebruaril algavad play-offid. Meil on vaja enne seda, kui paus sisse tuleb, veel vaja mängida nii hästi kui võimalik, et otsustavaid kohtumisi enesekindlama fiilinguga mängima minna.”

Põhimeestele puhkust

Urmas Tali andis laupäeval mängus Daugavpilsi ülikooli vastu mitmele põhimehele puhkust ning üritas leida kokkumängu sidemängijate ja värske täienduse Fabian Plaki vahel. Kuressaare spordihoones võideti kaks esimest geimi kindlalt 25 : 16 ja 25 : 18.

“Oli vaja soojaks mängida, nii kuidas täna vaja oli,” rääkis Tali. “Mart Toom ei ole siin saanud üldse ammu mängida, oli vaja uut poissi proovida, tuli sidemängijaid mängitada ja kõik, kel vaja, said oma osa kätte.”

Uue täienduse Fabian Plaki kohta ütles Urmas Tali, et see oli talle siin esimene mäng ja eks ta peab võistkonnaga kokku sulama. “Aga kõrgus on olemas – tubli poiss ja pingutas vähemalt,” nentis peatreener.

Kolmandas geimis pidid võõrustajad aga tõsiselt pingutama ja lõpuks saadi külalistest jagu 27 : 25. “Neil õnnestus paar momenti enda kasuks pöörata,” tõdes Urmas Tali. “Tuli vastuvõtu viga, noor poiss tuli servima ja mehed mõtlesid, et saab kergemalt kätte. Selliseid mänge peab ka kontrollima, neid ei saa niisama mängida.”

Sam Boehm tõi parimana 17 punkti, Fabian Plak toetas teda 10 ja Harri Palmar 9 punktiga.

Pühapäeval sai Saaremaa VK Kuressaare spordihoones 3 : 1 võidu SK Jēkabpils Lūši üle. Urmas Tali saatis väljakule mehed, kes laupäeval puhkust olid saanud, ja mänguohjad võeti kindlalt oma kätte. Avageim võideti 25 : 12.

Edaspidi oli mäng tasavägisem, kus külalised võitsid teise geimi 25 : 22 ning võõrustajad kaks järgmist 25 : 18 ja 25 : 22. “Serviga andsime ise kõvasti järele ja vastasel oli niimoodi lihtne oma mängu üles ehitada. Kui meie serv veidi nõrgemaks jäi, tegid nemad ära ning sealt on vaja juurde panna,” märkis peatreener Tali.

Parandamisruumi jagub

“Kokkuvõttes realiseerisime ka kehvema rünnakuprotsendiga, kui me peaks seda tegema, ja parandamist on küll. Aga kellel oli siin üle pika aja pikem mäng ja Eddie Rivera sai täna puhkepäeva. Loodetavasti paneme neljapäeval täie auruga minema ja saame üha kõva mängu siia põhiturniiri lõppu.”

Resultatiivsemana tõi Rauno Tamme 19 punkti, Siim Põlluäär toetas teda 12-ga ning Fabian Plak ja Mihkel Tanila lisasid 11 punkti.

Neljapäeval võõrustab Saaremaa liidrikohal olevat BIGBANK Tartut, kes alistas pühapäeval RTU/Robežsardze 3 : 2. Urmas Tali on kindel, et Tartu on põhiturniiri võitja. “Siis keeratakse maailm teistpidi, kui see nii läheb. Meil on vaja mängida oma mängu ja niipalju kui võimalik vormi saada, kitsaskohad on teada,” lausus ta.

Print Friendly, PDF & Email