Risto Lillemets isikliku rekordiga Eesti meistriks (3)

Rekordimees: Kuigi arenguruumi jäi, oli noor kergejõustiklane tulemusega rahul.
Alver Kivi

Nädalavahetusel Lasnamäe kergejõustikuhallis toimunud rahvusvahelisel mitmevõistlusel, kus selgitati välja ka Eesti meistrivõistluste paremad, võitis U23-vanuseklassis uue isikliku rekordiga kuldmedali Risto Lillemets.

Ainsa KJK Saare sportlasena kaasateinud Lillemets oli rahvusvahelise mitmevõistluse arvestuses viies ja Eesti meistrivõistluste absoluutarvestuses neljas. Ta kogus seitsme alaga 5749 punkti, ületades oma eelmise rekordi 5506 punkti. Madis Kallasele kuuluv Saaremaa rekord 5806 punkti ootab aga jätkuvalt ületamist.

“Ma olen õnnelik, aga kindlasti mitte rahul,” tunnistas Risto Lillemets. “Seadsin endale kõrged eesmärgid, kuid saatuslikuks said teatud pisiasjad. Aga üldiselt oli põhieesmärk võistlust nautida ja see sai täidetud. U23-klassi tiitel oli kõrvaleesmärk.”

Kokkuvõttes triumfeeris 6085 punktiga võitjana Janek Õiglane, kes edestas 5950 punkti kogunud Karl Robert Salurit ja 5905 punkti saanud sakslast Manuel Eitelit. Risto Lillemetsa järel sai U23-klassi hõbemedali Karl Erik Nazarov 5437 ja pronksi Mihkel Holzmann 4572 punktiga.

Risto Lillemetsal õnnestusid üksikaladest kõige paremini 60 m jooks, mille ta läbis 7,08-ga, 60 m tõkkejooks, kus sai aja 8,26, ja teivashüpe, kus ta ületas 4.79. Kõik tulemused tähistavad isiklikku rekordit.

Korraliku tulemuse sai Lillemets kirja veel kuulitõukes 13.59-ga ja kõrgushüppes 2.07-ga, millega vormistas alavõidu. Tagasilöögid tulid kaugushüppe 6.79-ga ja 1000 m jooksu 2.47,04-ga.

“Kõigi isiklikega olen rahul,” kinnitas Lillemets. “Kauguses oli palju ebaõnne, kus kaks katset olid üle astutud ja kolmas tuli ettevaatlikult paku tagant. Suur pettumus oli ka 1000 m tulemus.”

Risto Lillemetsa uus juhendaja on Art Arvisto. “Koostöö on suurepärane ja olen oma valikuga väga rahul. Juurde saame panna igal alal, aga kõige enam pigem tehnilises osas,” tõdes mitmevõistleja.

Print Friendly, PDF & Email