JUHTKIRI: Bussid triibuliseks (7)

Kavatsusest Saaremaalt algav laulu- ja tantsupeo tuleteekond kihelkondade piiridel rahvariide seeliku-triibuliste tahvlitega tähistada paraku asja ei saanud. Põhjus lihtne: maanteeamet seda ideed ei toetanud.

Kuna meie kihelkonnamustrid on väärt, et neid rohkem teataks ja tuntaks, on valla kultuuriosakonnal plaan: kaunistada värviliste kihelkonnatriipudega Saaremaa teid mõõtma hakkavad uued liinibussid.

Idee on tore – lisaks silmailu pakkumisele aitaks see ettevõtmine tutvustada meie kultuuripärandit. Nii külalistele kui ka saare­elanikele endile. Sest kui hästi tavainimene, kel rahvakunstiga just kuigi lähedast kokkupuudet pole, üldse teab, millised mustrid ja värvid tema kodukandile omased on. Teistest kihelkondadest rääkimata. Neid aga jagub üle saare päris mitu.

Ehk seekord saab hüva idee teoks.

Print Friendly, PDF & Email