Teenetemärgi saavad Vaikmaa, Villig ja Oopkaup

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi aastapäeva eel riigi teenetemärgi tänuks 112 inimesele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks. Mõni teenetemärk jagub ka saarlastele.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvib ettevõtluse edendajana üks vendadest Villigutest ja Taxify asutajatest Martin Villig. Sama klassi teenetemärgi saab ettevõtluse edendajana üks Baltic Workboatsi omanikke ja juhte Märten Vaikmaa.

Eesti Punase Risti V klassi teenetemärgi pälvib Saaremaalt pärit näitleja ja puuetega inimeste näitetrupi juhendaja Margus Oopkaup.

Isa poolt Saaremaaga seotud suvesaarlane Jaagup Kreem saab presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi ning sama teenetemärk läheb ka juurtelt saarlasele, ajakirjanik Ene Pajulale.

Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie toetajatele välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele.

Vabariigi president annab teenetemärgid üle 22. veebruaril Arvo Pärdi keskuses.

Print Friendly, PDF & Email