Eerik Haameri preemia Karel Koplimetsale

FOTO: KulturKontakt Austria

Eerik Haameri kunstiauhinna žürii otsustas kuue kandidaadi hulgast määrata 2018. aasta preemia Karel Koplimetsale.

Kunstiauhinna nominendid olid Mai Levin, Aet Ollisaar, Mare Saare, Raul Meel, Jass Kaselaan ja Karel Koplimets. Kaks esitatud kandidaati ei kvalifitseerunud.

Laureaadi esitajad Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Kunstimuuseum ja auhinna žürii leiavad, et Karel Koplimetsa kahe viimase aasta looming – visuaalsed, installatiivsed kompositsioonid – väärib Eerik Haameri nimelist kunstiauhinda mere ja rändeteemade muljetavaldava käsitlemise eest eesti kunstis.

Karel Koplimets on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia fotograafia eriala. Ta loob peamiselt narratiivseid ruumiinstallatsioone, mille teema on paranoiad, hirmud ja kriminaalsus.

Pallase koolkonda kuuluva kunstniku Eerik Haameri (17.02.1908 – 4.11.1994) 111. sünniaastapäeva tähistatakse Kuressaare raekojas 15. veebruaril, selle raames antakse üle ka Eerik Haameri nimeline kunstiauhind. Samas avatakse eelmise aasta laureaadi Uno Roosvaldi maalinäitus “Lähedalt ja kaugelt”.

Kuressaare linn ja Saaremaa vallavalitsus algatasid Saaremaalt pärit silmapaistva kunstniku Eerik Haameri nimelise kunstiauhinna 2017. aastal. Auhinna eesmärgiks on tunnustada eesti kunstnike silmapaistvaid saavutusi kunsti valdkonnas ja jäädvustada Eerik Haameri mälestust.

Auhind koosneb 2000-eurosest stipendiumist ja spetsiaalselt kujundatud klaasist meenest, mille autor on klaasikunstnik Eeva Käsper.

Print Friendly, PDF & Email